Se ainoa oikea luumukeitto

25.12.2010


Kas näin se tehdään!
  • Liota kuivattuja luumuja hyvä tovi, päivä tai puoli.
  • Keitä luumuja toinen tovi. Niukastele vettä.
  • Soseuta keitetyt luumut sauvasekoittimella.
  • Lisää kuumaa vettä varovaisesti. Keiton on oltava vahvaa.
  • Suurusta varovaisesti (soseutettu seos on jo itsessään melko sakeaa ja kiisselinä kaikki raaka-aineet menevät pilalle).
  • Lisää vain ripaus sokeria, ettei se tapa liemen happamuutta.
  • Syö kuumana vaniljakermajäätelön kanssa tai jääkylmänä makeutetun kermavaahdon kanssa.
Vielä kerran: Keiton on oltava vahvaa! Muuten karvaan ja makean suloinen liitto jää toteutumatta.

Joulupäivä! Pakkanen kepenee. Ärsyttää. Kohta on taas tekeminen keksiä, kuinka pukea niin ettei palele, mutta pysyy lämpimänä. Koviin pakkasiin se on helppoa, leudompaan vaikeaa.

Pöhnä olo. Jo jonkun kuukauden jatkunut liian aikaisin herääminen on vaivannut. Sisäinen kello ajaa pystyyn neljän, viiden tai kuuden maissa. Sen jälkeen uni tulee vasta päivällä.

Sekin ärsyttää, ettei ole läppäriä - käyttämäni hajosi. Tekisi mieli kirjoittaa puhtaaksi mielen perukoita, mutta jostain syystä en pöytäkoneella onnistu. Pitäisi päästä suljettuun hämärään tilaan, teljetä ovi ja pitää konetta sylissä. Ihme juttu, henkimaailman kuvioita. Pöydän ääressä ulkoinen maailma on liikaa läsnä. Se katkaisee virran.

Olen varannut liikaa ruokaa ja liikaa tekemistä. Se yhdistettynä heikkoon jäsennyskykyyni johtaa siihen, etten saa tehtyä oikein mitään. No, katson leffan ja menen hiihtämään.
 
Muuan joulu © 2008. Template by BloggerBuster.